trends en ontwikkelingen autobranche

5 trends en ontwikkelingen in de autobranche die je in de gaten moet houden

De autobranche ondergaat vaak veranderingen. Mensen nemen vaker de auto als ze ergens heen gaan, de kilometers blijven oplopen en dan zijn er ook nog innovatieve ontwikkelingen gaande. Denk hierbij aan elektrische en zelfrijdende auto’s. De 5 trends en ontwikkelingen binnen de autobranche worden in dit artikel besproken en zijn zeer interessant om als autobedrijf in de gaten te houden!

#1. Elektrische auto’s

Steeds meer automerken introduceren een elektrisch model. Dat betekent dat er ook meer oplaadpunten gaan komen om je auto op te laden. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot geminimaliseerd. Momenteel is een elektrische auto nog duur in aanschaf. Wanneer je een elektrische auto hebt aangeschaft, is het van belang dat je je auto goed verzekert. Een oplossing hiervoor is een elektrische private lease auto.

#2. Auto delen of meerijden met een ander persoon

De kilometers blijven oplopen en er ontstaan steeds meer files doordat er meer auto’s op de weg zijn gekomen. In dit geval hebben we het over autonome als gedeelde mobiliteit. Een voorbeeld van een gedeelde mobiliteit is het ‘car sharing’ concept. Bij het concept deel je auto’s met anderen. Hierbij kun je denken aan Greenwheels of Snappcar. Een stijging wordt verwacht als het gaat om gedeelde mobiliteit. Het is per slot van rekening makkelijk en flexibel.

#3. Effect op leveranciers en fabrikanten van auto’s

Als het autoverkeer steeds meer toeneemt, heeft dat natuurlijk ook invloed op leveranciers en fabrikanten. Het is aan hun om daar goed op in te spelen en gerichte innovaties voor klanten aan te bieden. Voor hun is het belangrijk om te weten wat de klanten belangrijk vinden. Dit zal de komende jaren steeds duidelijker worden.#4. Auto’s worden sneller vervangen

Hogere kilometerstanden van auto’s betekent ook dat de auto’s intensiever gebruikt worden. Het gevolg daarvan is dat onderdelen sneller aan vervanging toe zijn of zelfs de gehele auto vervangen dient te worden. Voor de toekomst betekent dit dat er meer auto’s verkocht zullen worden en fabrikanten sneller auto’s zullen moeten produceren. De autobranche moet tenslotte succesvol blijven. Is jouw auto aan vervanging toe? Diverse autodealers kopen graag jouw auto in. Het online inkoopbod betreft een richtprijs, gebaseerd op een schadevrije en dealer onderhouden auto.

#5. Zelfrijdende auto’s

Trend 5 is de zelfrijdende auto. Een zelfrijdende auto is een auto die (deels) zelf kan rijden en verbonden is met het internet. Op den duur is het de bedoeling dat de zelfrijdende auto volledig autonoom op de weg kan rijden en hierdoor deel kan nemen aan het verkeer. De zelfrijdende auto’s zullen waarschijnlijk de verkeersveiligheid verbeteren aangezien ze om zich heen kunnen kijken, reageren en anticiperen. In het geval van een file kunnen ze een signaal afgeven op het verkeer dat achterop komt. Ook maken ze automatisch ruimte bij het horen van sirenes van de politie, brandweer en ambulance. Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar zelfrijdende auto’s. Ook wordt er veel geëxperimenteerd. Een ding is zeker, een volledig zelfrijdende auto is er nog niet, maar de ontwikkeling zit er aan te komen.

(Visited 2.271 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *