sloten van de toekomst

De sloten van de toekomst: welke nieuwe beveiligingsmogelijkheden zijn er straks?

Wanneer we aan sloten denken dan heeft iedereen meteen een duidelijk beeld voor zich. Dit is een cilinderslot die je open kunt maken met een sleutel met groeven. Dit beeld zal in de nabije toekomst echter gaan veranderen. Op dit moment zijn er namelijk al sloten op de markt waar geen sleutel meer aan te pas komt om deze open te maken. De sloten van de toekomst werken elektronisch en worden geopend met een cijfercode, vingerafdruk of een app op je mobiele telefoon. Deze afwijkende manier van openen is echter niet de enige eigenschap waarmee deze nieuwe sloten zich onderscheiden van de oude modellen. Zo bieden de sloten van de toekomst ook verschillende nieuwe mogelijkheden om je huis beter te beveiligen. 

Groeiende populariteit van slimme sloten

De sloten van de toekomst worden ook wel slimme sloten genoemd. Het is een nieuwe hightech oplossing om de deuren en ramen van een woning te beveiligen. Door de jaren heen is al te vaak gebleken dat de cilindersloten, die nu nog bij de meeste woningen gebruikt worden, niet de mate van beveiliging tegen inbraken bieden dan mensen verwachten. De slotenmaker Nijmegen kan dit uit ervaring bevestigen. Zo wordt de laatste jaren bijvoorbeeld een nieuwe inbraakmethode toegepast met een klopsleutel waarmee zo’n beetje alle cilindersloten open te krijgen is. Het gevolg hiervan is dat steeds meer mensen kiezen voor elektronische sloten om hun woning te beveiligen tegen inbraken. Deze sloten maak je niet meer open met een sleutel maar werken met een elektronisch mechanisme. Deuren van de woning kunnen zodoende met een magneetstrip, cijfercode, vingerafdruk of een mobiele app geopend worden. Dit is echter niet de reden waarom de naam slimme sloten aan deze modellen is gegeven.

Automatiseringsopties met sloten

Slimme sloten hebben hun naam te danken aan de verschillende automatiseringsopties die je als bewoner erop kunt toepassen. Een groot deel van de woningen in Nederland hebben bijvoorbeeld ook al een slimme thermostaat. Net zoals deze thermostaat kan je een slim slot ook op afstand bedienen. Een slimme thermostaat kan je zo instellen dat deze automatisch de verwarming uitzet wanneer er niemand meer in huis is. Slimme sloten kan je ook instellen dat deze automatisch deuren afsluiten wanneer er niemand meer thuis is. Je kan zodoende nooit meer vergeten om de deuren af te sluiten. Doordat je de sloten bovendien op afstand kunt bedienen is het tevens mogelijk om alvast de deur open te maken wanneer er bezoek voor de deur staat en je nog niet thuis bent. Via een mobiele app op je telefoon kan je de deur ontgrendelen of je kan personen een tijdelijke elektronische sleutel naar hun mobiele telefoon sturen waarmee zij zichzelf toegang tot de woning kunnen verschaffen.

(Visited 331 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

  1. Voor bedrijven worden automatische sloten ook steeds vaker gebruikt. Het biedt namelijk enorm veel voordelen, geen 100de sleutels. En je kan zien wie en wanneer iemand er gebruik van maakt. Daarnaast is het handig dat je mensen maar een bepaalde tijd toegang geeft zoals schoonmakers. Heel handig en een goede ontwikkeling voor het beveiligen van je bedrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *